Öntözőrendszer üzemeltetés

Helyes öntözés

Az öntözésre legalkalmasabb időpontok a késő esti kora hajnali órák, ekkor ugyanis legkisebb a párolgási veszteség, így a legjobb a vízhasznosulás.

Leghatékonyabb az öntözés, ha 2-3 naponta, de nagyobb vízmennyiséggel öntözünk. Ekkor ugyanis a víz leszívódik az alsóbb talajrétegekbe, ott alakul ki a fű a növények felszívó gyökérzónája, így ellenállóbb, szebb füvet és növényeket kapunk. A víztakarékos öntözés témakörét a következő oldalon találja ⇒

Az öntözés hosszúságát a növények igényeinek, a talaj és fényviszonyoknak megfelelően kell kialakítani. Más-más ideig öntözzük a füvet, a cserjéket az árnyékos vagy napos területeket.

Egy-egy zóna öntözés hosszát mindig a kijuttatott víz mennyisége alapján határozzuk meg. Eltérő időtartamig öntöztetünk egy rotoros mint egy spray fejes zónát vagy egy csepegtető rendszert, hiszen az egyes fejeknek eltérő a csapadék intenzitásuk. Az egyes öntözőfejek illetve fúvókákra vonatkozó adatokat részletesebben a termékek katalógusaiban találhat: Hunter öntözőrendszer katalógus    Rain Bird öntözőrendszer katalógus   Toro öntözőrendszer katalógus 

 

Rain Bird automata öntözőrendszer építés 

 

Egyes zónák öntözési ideje

Tapasztalatok alapján a spray fejeknek 5-15, a rotoros fejeknek 15-30, a csepegtető öntözésnek 30-60 percet kell mennie egy-egy alkalommal.

 

ÖNTÖZŐRENDSZER   ÖNTÖZŐRENDSZER FELÉPÍTÉSE⇒    KERTÉPÍTÉS 

 

 

Dokumentumtár

A dokumentumtár eléréséhez kérjük adja meg a hírlevélregisztrációnál használt e-mail címét az azonosításhoz.

Kiemelt akciós termékek

GYEPSZŐNYEG AKCIÓ

Bruttó 2 000 Ft/m2 -től
Az ár függ a megrendelt mennyiségtől!

Részletek 

gyepszőnyeg, készgyep, gyeptégla,