Öntözéstechnikai tudnivalók

Hogyan működik az automata öntözés?

Az öntözőrendszer működése teljesen automatikus. A szórófejek a talaj síkjában helyezkednek el, a víz nyomásának hatására kiemelkednek a földből, majd az öntözés befejeztével visszasüllyednek oda.

Az öntözés vezérlését a programozható automata végzi, amely a megadott időpontban a megadott időtartamig öntözteti a zónákat.

 

öntözés, öntözőrendszer építés

 

Miért jobb az öntözőrendszer, mint a hagyományos öntözés

Az automata öntözés költségkímélőbb. Kérjük olvassa el a víztakarékos öntözőrendszer oldalunkat is, melyen megtudhatja, hogyan spórolhatja meg a legtöbb vizet ⇒

A megfelelő időpontban a megfelelő helyre kijuttatott víz jobban hasznosul, kisebb a párolgási veszteség, így kevesebbet kell öntözni. Míg a nyári időszakban egy kora esti öntözésnél a víznek akár 40%-a is elpárologhat, addig egy-egy éjszakai öntözés során a veszteség csupán 10% körüli, így a beruházás átlagosan 2-4 év alatt megtérül.

Mert egyenletesebben öntöz.

Mert kényelmesebb (az öntözőrendszer nem igényel felügyeletet).

Mert szebb lesz az ön kertje.

Egy automata öntözőrendszer némi időszakos karbantartás mellett hosszú-hosszú éveken keresztül, megbízhatóan működik. A megbízható működé záloga, az öntözési szabványoknak megfelelő locsolórendszer kiépítése. Erről a témáról bővebben az Öntözőrendszer szabványok oldalunkon olvashat ⇒

 

ÖNTÖZŐRENDSZER     ÖNTÖZŐRENDSZER FELÉPÍTÉSE      KERTÉPÍTÉS

 

Dokumentumtár

A dokumentumtár eléréséhez kérjük adja meg a hírlevélregisztrációnál használt e-mail címét az azonosításhoz.

Kiemelt akciós termékek

GYEPSZŐNYEG AKCIÓ

Bruttó 2 000 Ft/m2 -től
Az ár függ a megrendelt mennyiségtől!

Részletek 

gyepszőnyeg, készgyep, gyeptégla,